Follow Us On

Winnende Jurk by Nicole Plender

In oktober was de Fashion Week in Den Haag. In samenwerking met de Dutch Fashion Ambassy was de jaarlijkse ontwerp wedstrijd uitgeschreven. De wedstrijd is bedoeld voor opkomend design talent. Een vakjury bestaande uit designer Bas Kosters, stylist Bastiaan van Schaik, Rob Zomer en couturier Pieter Paul Verberne hebben 12 finalisten geselecteerd. De ontwerpen zijn geëxposeerd in Amare in Den Haag tijdens de Fashion Week. 

Winnaar

De winnaar is gekozen door de vakjury en de stemmen van de online voting. De winnende Jurk was van Nicole Plender. Zij heeft zich laten inspireren door opvallende dieren, die haar triggeren. In dit geval was dat een transparante fish waarbij je doorheen kunt kijken en de ingewanden zichtbaar zijn. 

Binnenste / buiten

Het aspect dat ‘de binnenkant’ van de vis is te zien, is voor haar interessant. In haar ontwerp zijn de volledige benen van het model zichtbaar. Ook aandacht voor de mooie visbewegingen in het water. Haar streven was dat de jurk mooi beweegt wanneer ermee wordt gelopen. Zodat de soepele beweging van de vinnen ook in de jurk terug te zien zijn. De Vis Jurk is vormgegeven door harde tule en satijn van een opgekochte rol daadstock. Verder zijn de sluitingen en garen van de kringloop en het garen van marktplaats.

Collecties

Ook de nieuwe collectie 2024 van Nicole Plender is geïnspireerd op bijzondere dieren. Verder is zich verder aan het ontwikkelen betreft de techniek kant van mode ontwerpen. Met als doel om complexe designs te maken. 

Een andere collectie van Nicole is Your different kind of boss Hierbij zijn zaken kostuums voor mannen opnieuw gerestyled naar een zakelijke look voor vrouwen.

Credits

  1. Foto uitreiking en catwalk:  Model Coco | Fotograaf Team Peter Stigter
  2. Foto strandstoot: Model Melisse Lis | Fotograaf Mark de Roo

Gerelateerde Berichten

Fashion Clash Tilburg

FASHIONCLASH Tilburg

FASHIONCLASH Tilburg is de eerste editie van een eendaags...

ECOPOLITAN goes hybride!

Het maken van het vijfde ECOPOLITAN magazine is vanuit...