Follow Us On

15 jaar Mode als kapstok!

Nieuw jaar, Nieuwe ronde! Voor mij, Map Renes is het de 15 ronde als groene doenker. Het bedenken van concepten om duurzame leefstijl onder te aandacht te brengen. En Mode als kapstok voor de dialoog.

In 2009 heb ik mijn eerste FRISGROEN duurzame mode-en leefstijlfeesten georganiseerd in Zwolle. Met als doel om andere Zwollenaren te enthousiasmeren om ecobewuste keuzes te maken. Het eerste jaar was een glorieus jaar! Voor de verschillende doelgroepen een eigen FRISGROEN feest! Hieronder wat hoogtepunten..

Op 16 mei 2009 was in poppodium Hedon het eerste Groen Hip Feest voor de creatievelingen.

Het openingsfeest Nooterhof was een event voor families; grootouders, ouders en kinderen.

Duurzame modeshow georganiseerd, voor het GroenDoen event georganiseerd door Hogeschool Windesheim

Voor het Innovatiecafé van de Gemeente Zwolle hebben ambtenaren duurzame mode geshowd on the catwalk voor collega’s. 

Frisgroen feest Hedon 2009
Innovatiecafé Gemeente Zwolle ambtenaren showen duurzame mode on the catwalk voor collega’s. 

Tweede ronde in 2010!

Opnieuw een Frisgroen mode-en leefstijlfeest in poppodium Hedon op 16 mei 2010. Hoe bijzonder om het artikel te lezen van journaliste Yasmine Esser geschreven voor fashionunited.nl . De titel ‘Frisgroen: Mode en Groen sterke combinatie’.

Hierin aandacht voor de modepioniers Joke Bom – WatMooi, studio JUX, Rianne de Witte, Nienke Feddes, Brennels, Stoere Vrouwen en Sena Ecocouture. Andere modepartners, die duurzame mode presenteerden on the catwalk: Dweezilfriends, MUD Jeans en Aarden (voorheen Dutch Spirit).

Nieuw outfit voor de Stoere Vrouwen
Frisgroen Feest catwalk Kleding Studio Jux Fotograaf ©Marco Peelen

Volgens Urgenda was ik een lokale koploper en was er een videoteam bij het tweede FRISGROEN feest! Beeldmateriaal is gebruikt voor een groene commercial vanuit de gemeente Zwolle voor de promotie van duurzaamheid in Zwolle. Ook is op 10.10.10 de eerste editie Dag van de Duurzaamheid, initiatief van Urgenda georganiseerd.

15 Jaar Groene concepten van Frisgroen duurzame mode-en leefstijlfeest, Groenkapje, Jurken en Ecopolitan magazine. Dit is eerste blog uit een serie van drie. Het tweede blog gaat over concept Groenkapje promotie-en modellen team. In 2024 kijken naar de tijdlijn Back to the Future.

Gerelateerde Berichten

Green fashion award - Studio Jux

Studio Jux wint Green Fashion Award

Natuurlijk zijn wij apetrots op de vrouwen achter het...
Frisgroen Studio Jux

FRISGROEN feest & expo

Op 16 mei 2010 was de tweede editie Frisgroen...