Follow Us On

Feest! Feest JURK lenen bij Lena Libary

Het is feest bij LENA the fashion library! Al 9 jaar vernieuwen zij de fashion scene. Via een IG post bedanken zij de members voor hun support, enthousiasme, vrolijkheid. Dat zij met hun geleende outfits hebben laten zien hoe tof lenen is. Inmiddels is de bieb drukker dan ooit. En proosten zij op nog vele jaren! 
ECOPOLITAN proost graag met hun mee! Trots op de zussen Diana en Elisa, die tijdens een vakantie op het idee kwamen om een kledingbibliotheek te starten.
Lenen is het nieuwe kopen !

Klanten wisten het al. Kleding lenen is duurzaam, flexibel en je kunt altijd iets nieuws aan. Je beschikt over een oneindige kledingkast. Je kunt ook kleding kiezen, die je normaal niet zo snel zou kopen. 

Idee voor een kledingbieb

Voor het starten van de kledingbieb hadden de Diana en Elisa een vintage webshop en winkel. Hiervoor hadden zij een modestudie gedaan. Hoe meer zij over de mode industrie leerden, hoe minder leuk zij het vonden. Het snelle, de grote getallen, de over-consumptie en de over-productie gingen hen tegen staan.

10 jaar geleden tijdens een roadtrip naar Frankrijk, is het idee voor een Kledingbibliotheek ontstaan. Hoe leuk om een grote kledingkast met elkaar te delen. Des te meer omdat consumenten ongeveer 20% uit hun kledingkast dragen. Door jouw kleding te lenen bij een bieb, deel jij samen een garderobe. En ga jij efficiënt om met alle moois wat er al is gemaakt. Jij kunt volop van mode genieten en minder kopen. waardoor er dus uiteindelijk minder geproduceerd hoeft te worden. Lees verder het interview met Elisa in Ecopolitan #2.

Be cool and Borrow

Na het analyseren van de inhoud van het Duurzame Dinsdag Koffer voorspelde Greenwish ook al dat In de toekomst consumenten vaker een JURK zullen lenen dan kopen. Altijd iets nieuws aan en toch duurzaam bezig zijn. Fashion Libraries en Swapshops worden populairder. Steeds meer ontwerpers bieden eigen kleding te leen aan. En binnenkort zal ook in gewone winkels kleding te leen zijn. Verder te lezen het artikel Be cool and Borrow.

lena-library.com

Lena libary

Gerelateerde Berichten

Fashion Clash Tilburg

FASHIONCLASH Tilburg

FASHIONCLASH Tilburg is de eerste editie van een eendaags...

ECOPOLITAN goes hybride!

Het maken van het vijfde ECOPOLITAN magazine is vanuit...