Follow Us On

Sophi Lou lanceert Zero Waste collectie

Vanaf 16 juli 2021 is Nederland een zero waste collectie rijker, een collectie voor zowel volwassenen als kinderen.

De collectie van Sophi Lou, een Zwolse kledingmerk, staat volledig in het teken van zero waste. Duurzame mode, waarbij het restafval tijdens het productieproces tot een absoluut minimum is beperkt. Zo kiest het merk ervoor om altijd ecologisch vervaardigde stoffen of deadstock stoffen (voorraden die anders op de vuilnisbelt belanden) te gebruiken. Waardoor er maar liefst 500% minder afval overblijft dan in de reguliere kledingindustrie.

Sophi-Lou 2
Fotograaf Mariska Kerpel

Oprichtster en tevens ontwerpster Dorien Bolhuis startte het merk in 2018 met als missie ‘zero waste’ te zijn. ‘Ik merkte dat de impact van de mode op het milieu door middel van transport en de manier van produceren groot was. Dat moet anders, zonder concessies te hoeven doen in kwaliteit.’ Wat volgde was een traject van jarenlang onderzoek naar de meest ecologische manier van produceren.

“Wij kiezen ervoor om in al onze werkprocessen bij te dragen aan een groenere wereld en zetten ons in voor een kledingindustrie zonder uitbating en kinderarbeid. We hebben nauw contact met het atelier in Portugal waar een groot deel van de productie wordt gedaan. Bovendien maken we veel op aanvraag in ons eigen atelier in Zwolle om voorraden te beperken en overschot tegen te gaan.” Sophi Lou probeert de afstanden van het transport te beperken zodat ook hier de ecologische footprint tot een minimum wordt beperkt.

“Naast het gebruik van ecologisch vervaardigde stoffen streven wij ernaar dat onze producten een lange levensduur hebben en tijdloos zijn, wat je kleding natuurlijk een stuk duurzamer maakt.”- aldus Dorien Bolhuis.

De nieuwe collectie is te koop in de webshop www.sophilou.com

Sophi-Lou-1

Gerelateerde Berichten

Ecopolitan Magazine No4

Ecopolitan Magazine No4 is online

Het vierde ECOPOLITAN sustainable fashion magazine is een...
SuperNova 7

SUPERNOVA SPORTSWEAR

Streetart based sportkleding van gerecyclede materialen – made...
Tulpenboom in bloei

Het is lente! in Twente

Het klinkt als een liedje in de oren,...