Follow Us On

FRESH & HOT in the city!

Hoe duurzaamheid op een frisse manier presenteren? Hoe andere mensen te enthousiasmeren om ook ecobewuste keuzes te maken bij hun leefstijl. Hoe het imago van duurzame mode veranderen van saai, grijs, vormloos naar hip & sexy?

Showtime

Ruim 25 jaar heb ik, Map Renes als kunstenaar de promotieshow vormgegeven in de haarmode wereld. Als showvormgever creëerde ik een visuele- en audiovisuele verpakking voor de promotie van de nieuwe haarverzorgingsproducten. Ofwel een aantrekkelijk podium landschap met inspirerende hairstylisten showteam, mooie modellen, showkleding, decoratie en muziek om het kapperspubliek te verleiden om ook met de nieuwe producten te werken en te verkopen in de salon.

Dit format heb ik ingezet om duurzame mode-en leefstijl onder de aandacht te brengen. Als visionair ervaarde ik groene prikkels en ben ik het eerste FRISGROEN feest gaan organiseren. En heb ik qua verleiding er nog een schepje bovenop gedaan.

Snufje Sexy

In 2009 bij het eerste FRISGROEN feest was een extra verleiding in de vorm van een paaldans act. Naast dit snufje sexy hebben de dansers van dansschool Dancestyles meegewerkt aan de twee duurzame modeshows. On the Catwalk de presentaties van de mode van duurzame mode webwinkel WatMooi en de tweedehands mode van twee lokale winkeliers. Voor de paaldansact was het idee om bamboe ondergoed te showen. Bij het tweede FRISGROEN feest hebben de dansers een Burleske dansacts gepresenteerd voor extra verleiding. En ook de nieuwe look van Stoere Vrouwen vormgegeven door StudioJux.

frisgroen 1efeest - paaldans

Swingend landschap

Samen heerlijk dansen op de muziek van de Zwolse band Combo di Conjo en de funky tunes van DJ collectie Soulclap. Een swingende mood afgestemd op de bezoekers van het poppodium Hedon.

Hot in the city

Een andere verleiding is er bij de Duurzame Marathon Zwolle in 2012. Toen ik de aankondiging las over het organiseren van een Duurzame Marathon in Zwolle, was ik enthousiast. Hoe gaaf dat Zwollenaren gaan warm lopen voor duurzaamheid door het lopen van een marathon. Al snel was ik in contact met de initiatiefnemers en heb ik hen gelinkt aan mijn duurzame netwerk. Samen hebben wij de organisatoren ondersteund op het gebied van maken van duurzame keuzes. Naast de looproute van de Marathon in de IJsseldelta is er ook een paralel duurzame route bedacht voor de Sponsoren. De start en de finish van de Duurzame Marathon was in het voetbalstadion van PEC Zwolle. Aangrenzend was bij Hotel Lumen een duurzame meeting. Host Groenkapje was er ook in 2012!  

Ambasadeur van de Duurzame Marathon was Thecla Bodewes. Ter gelegenheid van dit event heb ik samen met Wilma Smit een zalmleren jurk voor haar genaaid. 

Deze blog is een terugblik naar 15 jaar groene concepten bedenken door Map Renes. Het idee is om een serie te schrijven om hier aandacht aan te geven. Nog steeds is het actueel om mensen te verleiden om mode anders te consumeren en ecobewuste keuzes te maken bij leefstijl.

Gerelateerde Berichten

Fashion Clash Tilburg

FASHIONCLASH Tilburg

FASHIONCLASH Tilburg is de eerste editie van een eendaags...

ECOPOLITAN goes hybride!

Het maken van het vijfde ECOPOLITAN magazine is vanuit...