Follow Us On

ARMEDANGELS laat toekomst
voorspellen door AI Paretos

Als koploper op het gebied van duurzaamheid pakt ARMEDANGELS, in samenwerking met AI-specialisten Paretos, de belangrijkste uitdaging van de mode-industrie aan. Samen verminderen ze overproductie van kledingstukken door AI-gestuurde vraagvoorspellingen.

De AI-gestuurde software creëert door middel van nauwkeurige vraagvoorspellingen een vraagplan op maat dat specifiek is afgestemd op de behoeften van consumenten, waardoor overproductie wordt verminderd en toeleveringsketens worden geoptimaliseerd. Dit is gebaseerd op diepgaande analyses die rekening houden met nuances van kleuren en maten, waardoor nauwkeurige vraagvoorspellingen per artikel mogelijk zijn. Dit maakt vroegtijdige identificatie mogelijk van producten waar minder vraag naar is, wat leidt tot veel nauwkeurigere beslissingen over producten waar de markt om vraagt. Bestaande klanten die de Paretos technologie gebruiken, hebben de afgelopen jaren hun nauwkeurigheid van voorspellingen voor verschillende bedrijfssectoren met 30 tot meer dan 80% verbeterd.

PARETOS-ARMED ANGELS

“De samenwerking ondersteunt onze missie om de mode-industrie fundamenteel te veranderen”, zegt Martin Höfeler, CEO van ARMEDANGELS. “Door de bestelaanbevelingen van Paretos hebben we het potentieel om de overproductie bij ARMEDANGELS met meer dan 40.000 stuks per jaar te verminderen – een directe bijdrage aan onze duurzaamheidsstrategie. Dit minimaliseert de impact op het milieu, stroomlijnt processen en geeft aan dat we ons duidelijk inzetten voor innovatie en betrokkenheid bij een duurzamere toekomst.”

Retail Revolution

De speciaal geconfigureerde AI-gestuurde software van Paretos, ontworpen om te voldoen aan de eisen van ARMEDANGELS, opent innovatieve perspectieven voor retailers. Door vroegtijdige identificatie van top- en slow sellers kunnen orders optimaal worden aangepast. Dit resulteert in minder retourzendingen, uitverkochte voorraden en overtollige voorraden, wat leidt tot potentieel hogere inkomsten.

Het in Keulen gevestigde modemerk breidt het gebruik van AI-voorspellingen uit tot buiten de online winkel en integreert de toepassing in de detailhandel vanaf de voorjaarscollectie 2024. Deze op maat gemaakte oplossing ondersteunt groothandelspartners bij het voorspellen van de vraag, waardoor synergieën ontstaan die processen optimaliseren, de klanttevredenheid verhogen en de algehele efficiëntie in de groothandel naar een nieuw niveau tillen. De baanbrekende samenwerking tussen ARMEDANGELS en Paretos geeft de toekomst van de detailhandel een nieuwe vorm: efficiënt, duurzamer en perfect afgestemd op de behoeften van de consument. Deze verschuiving verandert de industrie en revolutioneert de winkelervaring voor klanten.

“De samenwerking met ARMEDANGELS is voor mij persoonlijk van groot belang”, zegt Thorsten Heilig, medeoprichter en CEO van Paretos. “Het is het perfecte voorbeeld van hoe toegepaste AI een positieve impact kan hebben op efficiëntie, klanten en duurzaamheid.”

ARMED ANGELS

Over ARMEDANGELS

Sinds 2007 bewijst het Keulse label ARMEDANGELS dat mode anders kan zijn: innovatief en tijdloos, geproduceerd volgens verantwoorde normen voor mens en milieu. Geen loonslavernij, geen gevaarlijke chemicaliën, geen goedkope massaproducten. Vanuit het eenvoudige idee om T-shirts te drukken en via de verkoop donaties in te zamelen voor projecten en organisaties, is een bedrijf gegroeid dat nu een van de grootste duurzame lifestyle labels in Europa is. Met een team van 160 mensen en vier collecties per jaar laat ARMEDANGELS zien dat verantwoordelijkheid en een goed productontwerp elkaar niet uitsluiten.

ARMED ANGELS

Over Pateros

Paretos is halverwege 2020 opgericht door Fabian Rang en Thorsten Heilig en heeft als visie dat iedereen op elk moment goede beslissingen kan nemen. Met behulp van geavanceerde methoden voor machinaal leren helpt de startup uit Heidelberg bedrijven om hun bedrijfspotentieel te maximaliseren.
Het doel van het team: de nummer één worden in Dynamic Prediction en Optimization-as-a-Service voor innovatieve middelgrote bedrijven en grote ondernemingen.

Gerelateerde Berichten

FFG-Museum05-What-goes-around-comes-around---Patchwork-Family-2---credits-Elzo-Bonam

What goes around comes around

De laatste tentoonstelling ‘What goes around comes around‘ bij...
EMBA-NOOCH

Sneakers Nooch’s is zowel zero-waste
als ‘made-on-demand’.

In een tijd waarin de schoenenindustrie geconfronteerd wordt met...