Follow Us On

Warme Trui moment

Voor een Warmetruiendag actie heeft Renee van Cootwijk, textielchirurgijn een oude trui van Monique Schuttenbeld, Zwolse wethouder energie, een creatieve ‘make-over’ gegeven. Op 5 februari was de overdracht van de trui met een mini wollen truitje als sieraad. Op deze ludieke wijze komen de thema’s “energie en creativiteit” te samen. Beide onderwerpen zitten in de portefeuille van de Zwolse wethouder. Textielchirurgijn is een expert op het gebied van Boro en mending. Door oude kleding een andere look te geven, kun je langer genieten van kleding. Het fotomoment was op de boot “De Wereld” in de Thorbeckegracht. Fotograaf Job Boersma.

Video momenten

Om promotie te maken voor Warmetruiendag hebben Studenten Loes en Zoë filmpjes gemaakt om medestudenten te enthousiasmeren om mee te doen. In de filmpjes vertellen zij over de positieve impact op het klimaat door de thermostaat een paar graden lager te zetten. En ook hebben zij medestudenten getipt over de online TRUI ruil georganiseerd door Kledingruilfeestjes038.

Meike en Veerle, Fashion Rebels hebben ook een filmpje gemaakt om leeftijdsgenoten over te halen om ook mee te doen. Zij vinden thuis met een extra trui aan knus en gezellig. Trek de trui aan van jouw vader of ga samen met jouw moeder in 1 trui. Op een speelse manier kun je al mee doen. Hoe meer gezinnen meedoen .. hoe meer positieve impact op klimaat..  

Ruil moment on line

Voor deze actie vanuit huis was er veel belangstelling voor de on line TRUIEN ruil actie van Kledingruilfeestjes038. Ook Cibap studenten hebben gretig meegedaan om thuis toch een andere trui te regelen. Door de truienruil geef je stukje warmte van jezelf door aan een andere truidrager. En krijg jezelf warmte van een andere truidrager. Mooi symbolisch voor het doorgeven van warmte en samen ecobewuster te leven.

Call to action moment

Met deze call to action is het Groenkapje gelukt om diverse Zwollenaren te enthousiasmeren. Van Zwolse tieners, studenten, modeliefhebbers en de politiek. Bij deze Warmetruiendag actie was het gemakkelijke om thuis mee te doen door de thermostaat een paar graden lager te zetten en samen (elkaars) warme trui te dragen. Ook is het een goed moment om volgend jaar met nog meer huishoudens, scholen, bedrijven en politici aan te haken bij deze actie voor een betere, toekomstiger leven.

Een call to action moment voor in 2022! Doe je mee? Zie de site Warmetruiendag voor nadere informatie.

Gerelateerde Berichten

Tulpenboom in bloei

Het is lente! in Twente

Het klinkt als een liedje in de oren,...
Ecopolitan Magazine

Cirkel cirkelt

Samen al cirkelend bewegen verspreidt over heel Nederland....
swapshop amsterdam

The Swapshop gaat franchisen! Ben jij de local hero die zij zoeken?

Je kleding swappen wordt steeds populairder in Nederland....