Follow Us On

Groenkapje ‘spint’ wol voor Warme Truiendag

Groenkapje doet een oproep aan haar netwerk en andere Zwollenaren om mee te doen met de landelijke actie Warme Truiendag op vrijdag 5 februari 2021. Ter voorbereiding is zij wol aan het ‘spinnen’ om andere warm te krijgen. Samen een warme of extra trui dragen en de thermostaat lager. Het is een gemakkelijke actie, die samen met gezin- of huisgenoten is te doen. Door deze verbruiken we minder energie en is er minder CO2 uitstoot.

Wie heeft Groenkapje benaderd? Wat voor truien dragen zij?

Promofilmpjes bij Loes en Zoë

Stagiaires Loes van der Haar en Zoë Lucas maken promotiefilmpjes voor WarmeTruiendag. Zij doen een oproep aan hun medestudenten Cibap en andere Zwollenaren via social media. In de filmpjes vertellen zij over de impact van de WarmeTruiendag actie op het klimaat. Zij promoten de online Truienruil, die wordt georganiseerd door Kledingruilfeestjes.

Weten wat voor klimaat type je bent? Doe de Klimaat zelf test van Warme Truiendag.

Kledingruilfeestjes038 ruilt warme TRUI

Warme truien ruil … en warme sjaals, warme vesten, warme mutsen en zelfs een paar oorwarmers! Ook Kledingruilfeestje038 haakt aan door een actie te organiseren. In de week van 5 februari organiseren zij een online warme truien ruil. Maandag 1 februari komen alle ruil items om 18 uur online op de social media kanalen van Kledingruilfeestjes038. Vrijdag 5 februari kunnen de gematchte ruilers hun kledingstukken komen omruilen. Ook dit initiatief doet een oproep om de verwarming een paar graden lager te zetten en een extra warme trui te dragen om samen energie te besparen. De kledingindustrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Kleding ruilen is daarom, naast ontzettend leuk, ook duurzaam. 

Tof dat Anke en Lisette van Kledingruilfeestjes038 actie voeren. Deze actie staat ook in de wall of fame / acties op de landkaart van Warme Truiendag.

Textielchirurgijn stopt TRUI van Klimaatwethouder

Groenkapje Map heeft de Klimaat wethouder Monique Schuttenbeld en Textielchirurgijn, Renée van Cootwijk aan elkaar gelinkt voor een actie Warme Truiendag actie. De wethouder richt zich o.a. op het isoleren van bestaande huizen voor minder energieverbruik. De textielchirurgijn repareert kleding met het doel om kleding langer te dragen. Het idee is dat een oude trui een nieuwe look krijgt door te stoppen met verschillende kleuren wol. Mending is een ouderwetse handwerk techniek, die weer helemaal hip is. Vanuit duurzaamheid wordt er steeds vaker kleding gerepareerd.

Textielchirurgijn Renée gaat ook een tweedehands trui voor zichzelf en van haar vriend Gert Jan stoppen. Op deze wijze kunnen gaatjes en zwakke plekken in de truien repareren. En maakt iedere trui mooi uniek.

Textielchirurgijn Renée - Mending Groenkapje

Fashion Rebels dragen jeans als TRUI

Bij circulair modeproject Fashion Rebels zijn oude spijkerbroeken verandert naar korte denim jasjes. Een kledingstuk dat extra warmte geeft over een blouse, t-shirt of trui. Zowel de Zwolse tieners als het creatieve team doen mee door dubbele lagen kleding te dragen.

De uitdaging van de Fashion Rebels is om de kledingafvalberg te verminderen door van oude spijkerkleding iets nieuws te maken. Dit is ook beter voor het klimaat. Ook hierbij is er minder energie gebruik, CO2 uitstoot. Ook aandacht voor betere werkomstandigheden voor de modearbeiders in de lage lonen landen en de vervuilende modelindustrie. Ofwel de Sustainable Developement Goals. Klimaatdoel is sdg13.

Groenkapje breit TRUI

Map Renes, alias Groenkapje breit een trui voor haar vriend Richard , de groene wolf. Als materiaal heeft zij gekozen voor 100% wol van de IJslandse schaap. Het zelf breien van een trui maakt haar en vriend blij. Hoe speciaal is het als iemand speciaal voor jou een kledingstuk maakt. Het valt Groenkapje op dat er weinig 100% wille truien te kopen. Als we naar een circulaire economie willen dan is het beter als we kwaliteit stoffen gebruiken en monomaterialen. Zodat deze beter te hergebruiken zijn.

De groene wolf kan niet wachten om zijn schaaps TRUI te dragen op Warme Truiendag.

Groenkapje en haar wolf

Terugblik Warme Truiendag actie #2018 in Zwolle. Fotoshoot “Samen in DE Warme Trui” en lezing door de Klimaatzuster Anne-Marie Pronk, werkzaam bij Klimaatverbond. Op de foto Map Renes, alias Groenkapje en Richard Vermijs, de Groene Wolf

Vorige BerichtVolgende Bericht

Gerelateerde Berichten

Tulpenboom in bloei

Het is lente! in Twente

Het klinkt als een liedje in de oren,...
Ecopolitan Magazine

Cirkel cirkelt

Samen al cirkelend bewegen verspreidt over heel Nederland....
swapshop amsterdam

The Swapshop gaat franchisen! Ben jij de local hero die zij zoeken?

Je kleding swappen wordt steeds populairder in Nederland....