Follow Us On

Super SPIN Roosmarie

Roosmarie Ruigrok is een prachtige ‘SPIN’, die verschillende draden spint om aandacht te generen voor verandering, verbetering in de mode. Dat blijkt des te meer als ik een oriënterend gesprek met haar wil plannen over content in het vierde ECOPOLITAN magazine. In haar reactie een opsomming van de steden; Amsterdam, Utrecht, Milaan, Rome, Florence en Prato. De eerste steden bezoekt zij tijdens de Week van de Circulaire Economie. In modestad Milaan is Roosmarie Ruigrok gastspreker om haar expertise te delen vanuit het textiel Reflow project in de gemeente Amsterdam.

In ECOPOLITAN #4 vertelt zij over Denim Deal vanuit de gemeente Amsterdam en haar eigen adviesbureau Clean & Unique.

Terugblik

Eerste contact met Roosmarie Ruigrok was in het kader van Fashion Revolution Week in 2013. Zij was team coördinator van Nederland en organiseerden acties op de Dam en in het Museumpark te Amsterdam. Met als doel om in gesprek te gaan met mensen en hen te inspireren om andere keuzes te maken bij mode. Passend bij de wereldwijde organisatie waren de actie #whomademyclothes? #whatisinmyclothes? en de Fashion Revolution Talks vanuit Pakhuis de Zwijger.

In 2017 heeft Map Renes als gastredacteur van het “Pulp de Luxe Magazine” een special Fash Rev editie samengesteld. Hiervoor heeft Roosmarie Ruigrok een IK interview geschreven.

Link IK interview Pulp de Luxe #32 Roosmarie Ruigrok

Modeprotest in 2019

In 2019 heeft Map Renes haar uitgenodigd voor TALKS tijdens Fashion Revolution Week. Bij Hogeschool Windesheim ontmoette zij studenten van Honours College in Zwolle. En heeft zij een twee daags programma voor studenten Cibap, vakschool voor verbeelding afgerond. En mee gedaan aan een modeprotest om aandacht te vragen voor betere werkomstandigheden van de mode arbeiders in de lage lonen landen.

Studenten CIBAP -modeprotest

Artikel in ECOPOLITAN #1

In 2020 heeft Roosmarie een verslag geschreven vanuit het Fashion Revolution NL team. En ook een afscheid van de teamsleden, die zich op vrijwillige basis hadden ingezet.

Verslag #2020 editie Fash Rev

Inmiddels is er een nieuw team van experts, die samen vorm geven aan de Fashion Revolution acties in Nederland.

Gerelateerde Berichten

Short footage #dsfw in Enschede

Voor de tiende editie Dutch Sustainable Fashion Week heeft...
Ecopolitan Magazine No4

Ecopolitan Magazine No4 is online

Het vierde ECOPOLITAN sustainable fashion magazine is een spinsel...