Follow Us On

COSH lanceert shoppingroute Rotterdam

Op 11 maart lanceert COSH!, het duurzame tech based fashion platform, een shoppingroute in Rotterdam die de weg baant langs onontgonnen (lees: niet toeristische) circulaire hotspots. 21 vintage boetieks, 7 lokale makers, 8 circulaire shops en zelfs een heus eco-warenhuis prijken op de route.

Het doel?

Zoveel mogelijk positieve impact creëren en de weg naar duurzaam lokaal shoppen toegankelijk maken. Na steden als Amsterdam en Antwerpen volgt Rotterdam. “Net om meer mensen te bereiken lanceren we stad na stad.” vult Niki de Schryver, founder van COSH! aan. “Rotterdam, dé proeftuin voor circulaire economie mocht dus niet ontbreken.”

GroenePassageBinnenInShopping-Rotterdam-RosaVanEderen-COSH!

Vanuit station Rotterdam Centraal kan je laten leiden met COSH!’s nieuwe inzichten in de stad. Via de website kun je jouw persoonlijke voorkeuren aanduiden die je begeleidt langs de hipste mode-, cosmetica, lifestyle- en interieurstops.

Liever een fysieke kaart? Haal jouw gratis exemplaar af bij de deelnemende winkels of Rotterdam’s toeristische dienst. Tip: Met een fiets kan je makkelijk van het ene naar het andere punt verplaatsen. 

Bruisend Rotterdam, de proeftuin voor de circulaire economie

In 2030 wil Rotterdam een stad zijn die de helft minder primaire grondstoffen gebruikt en waar circulariteit maatstaf is. Een ambitie die COSH! maar al te graag ondersteunt. COSH! bracht eerst Rotterdam’s fashion ecosysteem in kaart. Waarna een persoonlijk gesprek met elk van de modeondernemers volgde om te kijken waar de circulaire en sociale klemtoon ligt. “Het persoonlijk leren kennen van de ondernemers helpt inzicht te geven in hun persoonlijke doelstellingen, zo kunnen we nog meer en sneller kruisbestuivingen maken.”

COSH! ondersteunt met de launch in Rotterdam niet enkel het lokale ecosysteem van binnenuit, maar ook de toerist heeft er baat bij. ‘Eens we lanceren in een stad, verhoogt het aantal bewuste shoppers in die stad. Goed voor de lokale bevolking maar ook voor de duurzame horeca die van het shoppingtoerisme meegeniet.’ 

Als consumenten lokaal en circulair shoppen, creëer je een betere relatie met je kledij en de planeet. Reststromen worden ingezet en de CO2-uitstoot daalt enorm. De circulaire initiatieven zitten echter niet op de assen die de ‘dagshoppers’ kennen, maar wel op de verborgen plekjes en wij helpen je deze initiatieven graag te vinden.”

Niki de Schryver, Founder COSH!

Als consumenten lokaal en circulair shoppen, creëer je een betere relatie met je kledij en de planeet. Reststromen worden ingezet en de CO2-uitstoot daalt enorm. De circulaire initiatieven zitten echter niet op de assen die de ‘dagshoppers’ kennen, maar wel op de verborgen plekjes en wij helpen je deze initiatieven graag te vinden.” Niki de Schryver, Founder COSH!

Route als een shopping web!

Op deze manier maakt COSH het lokale en circulaire shoppingweb goed zichtbaar voor consumenten. Perfect passend bij de ECOPOLITAN #4 werktitel “SPIN met duurzame modeweb”. Een mooi inspirerend mode & mens verhaal om elkaar aan te moedigen om mode anders te consumeren en te produceren.

Vorige BerichtVolgende Bericht

Gerelateerde Berichten

Handmade SKC

HANDMADE tentoonstelling

Van 8 t/m 11 juni organiseert Schone Kleren Campagne...
sewing machine

Kledingmerken scoren ondanks corona op duurzaamheid. Meer actie nodig voor hogere lonen.

Fair Wear presenteert resultaten 2021 AMSTERDAM – Zelfs tijdens...