Follow Us On

Sneakers Nooch’s is zowel zero-waste
als ‘made-on-demand’.

In een tijd waarin de schoenenindustrie geconfronteerd wordt met immense productie en verspilling, stelt het Nederlandse merk Nooch een baanbrekend alternatief voor: een sneakercollectie die zowel zero-waste als ‘made-on-demand’ is.

Tegen Industriële Verspilling: Nooch’s 100% Biologisch afbreekbare Sneakers

Met de jaarlijkse productie van 23,9 miljard paar schoenen wereldwijd, komt Nooch met een oplossing die de industrie kan transformeren. Hun sneakers zijn 100% biologisch afbreekbaar en gemaakt van volledig plantaardige materialen. Dit betekent geen schadelijke chemicaliën of plastics, en een schoen die aan het einde van zijn levenscyclus veilig in de natuur kan terugkeren.

Duurzame Innovatie: Nooch’s

Samenwerking met MIRUM

Nooch is trots op de samenwerking met MIRUM® , een innovatief materiaal samengesteld uit natuurlijk rubber, kurk, rijstvlies,plantaardige oliën en mineralen. Dit materiaal is niet alleen duurzaam, maar het productieproces in de fabriek vereist ook geen extra water, in tegenstelling tot de conventionele mode-industrie die verantwoordelijk is voor maar liefst 20% van de wereldwijde watervervuiling.

Made-on-Demand

Is een nieuwe aanpak in de Schoenproductie. In lijn met hun duurzaamheidsmissie heeft Nooch een ‘made-on-demand’ model geïmplementeerd. Schoenen worden gemaakt op basis van klantbestellingen en geleverd tijdens vaste momenten in mei en oktober. Dit model vermindert overproductie en verspilling aanzienlijk, en stimuleert consumenten om bewuster na te denken over hun aankopen.

Nooch’s levermoment is als een event

Elk levermoment wordt door Nooch gevierd als een speciaal evenement, waarmee het belang van duurzaamheid en gemeenschapszin wordt benadrukt. Deze aanpak creëert voorpret en geeft klanten een gevoel van exclusiviteit.

400 Paar Nooch Sneakers vóór 31 januari 2024

Nooch stelt als cruciaal doel voor de lancering de verkoop van 400 paar Nooch sneakers. Het bereiken van deze mijlpaal markeert niet alleen de aftrap van de productie in Portugal, maar betekent tevens het begin van Nooch als een pionierend merk dat de huidige koop-, productie- en afvoerpraktijken van schoenen wil transformeren. Met de steun van bewuste consumenten wil Nooch deze mijlpaal bereiken om samen een positieve impact te creëren en de normen in de schoenenindustrie te veranderen

Go for it!

Inmiddels hebben 325 mensen de duurzame stap gezet om een paar Nooch Sneakers te bestellen. Wi jij ook duurzame stappen zetten in duurzame stappers, is hier de kans.

Ecopolitan wenst Stefan Wobben en Lotte Mulder succes met het behalen van hun doel en het produceren van zero waste sneakers.

–> https://nooch.earth/

Gerelateerde Berichten

FFG-Museum05-What-goes-around-comes-around---Patchwork-Family-2---credits-Elzo-Bonam

What goes around comes around

De laatste tentoonstelling ‘What goes around comes around‘ bij...
ARMEDANGELS

ARMEDANGELS laat toekomst
voorspellen door AI Paretos

Als koploper op het gebied van duurzaamheid pakt ARMEDANGELS,...