Follow Us On

FEEST! Bij Hellen van Rees

Op 7 juli was het 10 jarig jublieum feest van Atelier Hellen van Rees in Enschede! Een mooie gelegenheid voor ontmoeting, herkenning en presentatie van nieuwe mode items. Het Feest was in een Hellen van Rees landschap. Met prachtige, kleurrijke mode- illustraties aan de wanden, mode en tassen op de kledingrekken. En achter de ramen zelfgemaakt etalagepoppen als showroom. Het was een super feest met een diversiteit aan gasten, waarmee Hellen van Rees heeft samengewerkt.

Terugblik

10 Jaar geleden startte Hellen van Rees als jonge fashion designer in een logeerkamer in een flat in Hengelo. Direct na het behalen van de MA Fashion aan Central Saint Martins. De start van een reeks met vele bijzondere momenten. Zoals het rondreizen voor shows en presentaties door heel Europa en zelfs naar China. In de periode dat zij samenwerkte met Vogue Italia, Fashion Scout en vele anderen. Of als fashion designer opgemerkt worden door LVMH in Parijs en de Fashion Award “Humanity’ winnen in Berlijn”.

In de loop der jaren is haar kritiek richting de mode-industrie en het -systeem gegroeid. De constante druk naar de ontwerpers, merken, om meer producten, meer collecties in een steeds korter tijdsbestek te produceren, voelde onnatuurlijk. Het is een systeem vanuit marketing en commercie. Wat heeft het voor zin om continu zoveel tijd en energie te blijven steken in nieuwe producten. Het tempo heeft negatief effect op creativiteit, kwaliteit en authenticiteit waarop mode is gebouwd. Wat is het nut van nieuw, als nieuw in zo’n snel tempo gaat. Na vijf jaar volgens dit fast fashion systeem te hebben gewerkt, was het een grote zet om mode anders te produceren.

Mode anders maken!

Haar aanpak veranderde in het opnieuw bewerken van een vorige collectie naar een collectie waar doorlopend nieuwe mode items aan worden toegevoegd. Bij nader inzien voelt Hellen van Rees zich meer een materiaalontwerper dan een modeontwerper. Bij het maken is er meer onderzoek bij de materiële kant dan de vormgeving. Dit vanuit haar behoefte om nieuwere mogelijkheden verkennen. Zij begon te werken aan projecten met een multidisciplinair en wetenschappers met een collaboratief karakter. Dit leidde tot prototypes voor houdingscorrectie, ademhalingstherapie en beschermende kleding tegen zonlicht.

IK interview in ECOPOLITAN

Voor het derde ECOPOLITAN magazine heeft Hellen van Rees zichzelf geïnterviewd. Hierin is ook de aankondiging van haar 10 jarig jubileum feest! Haar modereis is inspirerend voor toekomstige fashion designers. En haar mode items zijn uniek en bedoeld voor de ECHTE modeliefhebbers.

Gerelateerde Berichten

Fashion Clash Tilburg

FASHIONCLASH Tilburg

FASHIONCLASH Tilburg is de eerste editie van een eendaags...
FFG-Museum05-What-goes-around-comes-around---Patchwork-Family-2---credits-Elzo-Bonam

What goes around comes around

De laatste tentoonstelling ‘What goes around comes around‘ bij...