Follow Us On

Expo VIS trio

Mode producten van zalmleer als inspiratie voor circulair design te zien in de Inspiratieroute op 12 en 13 februari 2022. In Zwolle is een route uitgestippeld met een audiotour langs verschillende bedrijven en initiatieven, die werken vanuit de circulaire economie.

In de etalage van Gerrit Knikker, kunstschilder, tonen Map Renes en 2 voormalige stagiaires verschillende mode items zoals jurk, rok en tassen van zalmleer. Voor deze keer zijn zij samen een VIS trio, die producten exposeren van zalm naast het bord. Zalmleer is een bijproduct van zalm, die bestemd is voor de consumptie. Het gebruik is een oude culture traditie van volkeren, die zalmvissen voor voedsel en verder alles gebruiken van de vis. #NoWaste. Bijvoorbeeld met de hersenen de zalmhuid looien.

Modeservice ROKK on ROLL

Met haar modeservice ROKK on ROLL wil Map Renes het verhaal uit rollen over circulaire economie. Een serie zalmleren rokken zijn te huur. Als consument betaal je dan voor werkelijk gebruik voor het dragen van kleding. Het is ook een manier om de mode uit te proberen voordat je beslist om een opdracht te geven voor het maken van een zalmleren kledingstuk. Als een kledingstuk speciaal voor jou is gemaakt, is het extra bijzonder en zal je het lang willen dragen. Op den duur is het mogelijk om van het zalmleer een ander product te maken. Zoals van een jas, jurk , rok naar een tas.

Modeservice ROKK on ROLL by Map Renes

Gerelateerde Berichten

Linnen Jas die oplost

We kunnen vandaag al kleding produceren die gemaakt...
Lieke Oude Groen - Problem Solved

Textiel afval is ons probleem

“Textiel afval is ook jouw probleem”, dat is...
Ecopolitan Magazine

Cirkel cirkelt

Samen al cirkelend bewegen verspreidt over heel Nederland....