Follow Us On

Iedere Ecopolitan wil actie voeren voor Fashion Revolution en voor een betere toekomst! Hoe doe je dat als je vooral thuis moet blijven in coronatijd? Hoe de eerdere geplande bijeenkomsten transformeren naar gezamenlijke acties op afstand. Alternatief is een digitaal magazine met mens- en modeverhalen voor en door wereldburgers.

Are you an Ecopolitan?

Een wereldburger (kosmopoliet ), die aandacht heeft voor een goed leven op de planeet aarde met respect voor mens, dier en milieu. Juist nu met de pandemie is het de kans om anders te handelen en te starten met andere keuzes te maken. Een ecobewuste leefstijl is genieten van de gewone alledaagse dingen. Jezelf voeden met lokale en gezonde voeding, eiwitrijke bonen eten als vervanger voor vlees en je kleden op een duurzame wijze.

Wat doet mode?

Mode communiceert, Mode verbindt, Mode maakt mooi, Mode toont traditie, Mode vraagt. Mode weet, Mode neemt, Mode heeft een prijs, Mode circuleert, Mode inspireert, Mode beschermt, Mode omhult, Mode innoveert, Mode staat voor tijd. Al jaren zet Groenkapje Mode in als communicatiemiddel voor ecobewustzijn.

Magazine

Voor de inhoud van het magazine heeft Map Renes input gevraagd van haar Groenkapje netwerk landelijk en in Zwolle. Passend bij Groenkapje visie om samen actie te voeren voor meer positieve impact. Door de IK interviews zijn de artikelen open en persoonlijk. Nu de wereld op de kop staat, gaat het niet om perfectie maar om de mens en zijn veerkracht. Het magazine voor & door Ecopolitan!

Items over hoe de ‘fast fashion’ dubbelop onmenselijk handelt door orders te annuleren en de facturen niet te betalen. Hierdoor krijgen de modemakers in de lage lonen landen hun loon niet uitbetaald. Opnieuw de vragen stellen #whomademyclothes en #whatisinmyclothes? Samen actie voeren om de mode industrie te vernieuwen. Fast fashion is niet meer van deze tijd. Laten we de duurzame mode ondernemers extra ondersteunen. Hen supporten door het kopen van een sustainable fashion gift card, kadebonnen of duurzame mode te lenen of te kopen. Als kosmopoliet ben je in eerlijke mode dubbelop mooi!

Follow up acties! Ecopolitan Every Day

Het magazine Ecopolitan is in het Duurzame Dinsdag Koffertje gestopt. Zo gehoor gegeven aan de oproep om duurzame, innovatieve ideeën in te sturen om de landelijke politiek te inspireren. Voor de 22 ste keer wordt Duurzame Dinsdag op de eerste dinsdag in september georganiseerd.

Om de lokale politiek te inspireren is het magazine ECOPOLITAN overhandigd aan Monique Schuttenbeld, een Zwolse Wethouder. Vorig jaar was zij ook te gast bij Club Cele Meet Up “The Future is Back”. Hoofdgast was Ineke van Zanten – GreenWish . Met haar hebben we een tijdreis gemaakt en heeft zij verteld over de toekomstige trends op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Al enige jaren analyseert GreenWish de inhoud van het Duurzame Dinsdag Koffertje.

Ecopolitan magazine als kunstwerk! De inhoud van het magazine past bij het thema Binnenste Buiten van de expo PROTO 2020 in Zwolle. Om te kijken #whomademyclothes en #whatsinmyclothes moet je kleding eerst binnenste buiten keren om te kijken naar de modelabels. Een perfecte gelegenheid om als kunstenaar de bezoeker een spiegel voor te houden. Speciaal voor deze expositie maakt Map Renes een JURK magazine. Van 26 juni t/m 5 juli 2020 is Ecopolitan te zien en te lezen.

Groen nieuws!

Frisgroen, duurzaam mode-en leefstijlfeest & Groenkapje hebben een groen concept erbij in de familie.

Complimenten aan Richard Vermijs – IJgenweis Visuele Vormgeving voor het vormgeven van het magazine.

Hier is link naar E-magazine ECOPOLITAN

Veel lees-en kijkplezier,

Groenkapje.

Vorige BerichtVolgende Bericht

Gerelateerde Berichten

COSH lanceert shoppingroute Rotterdam

Op 11 maart lanceert COSH!, het duurzame tech...

Super SPIN Roosmarie

Roosmarie Ruigrok is een prachtige ‘SPIN’, die verschillende...
ecopolitan-magazine-No3

Nieuw magazine & website ECOPOLITAN

Zwolse Map Renes maakt voor de derde keer...