Follow Us On

Ecopolitan JURK voor PROTO

ECOPOLITAN magazine transformeert naar ECOPOLITAN jurk. Mode als communicatie middel voor ecologische leefstijl met respect voor mens, dier en milieu. Het idee voor deelname aan PROTO, tiendaagse kunst expositie in Zwolle. Een JURK om binnenste buiten te keren en te lezen als een magazine.

Voor PROTO haalt Map Renes, alias Groenkapje, de inhoud naar buiten als een stofprint voor een jurk. Stof tot nadenken over: 

  • Fast Fashion is niet respectvol voor de modearbeiders in de lage lonen landen en is een vervuilende industrie. 
  • De modeketen verbindt mensen van katoenboer tot consument. 
  • Mode als communicatiemiddel voor de Sustainable Development Goals (SDG). Tijd om de modeproductie te veranderen met meer respect voor mens, dier en milieu. 
  • Mode anders consumeren. Het lef hebben om een lange relatie aan te gaan met mode. Duurzame mode kopen bij lokale winkels en / of Fashion Made in Holland. Mode op maat laten maken of DIY mode maken. 

ECOPOLITAN als kunstwerk

  • Magazine geprint op gerecycled papier 170 grams – 116 pagina’s. Prijs is € 20,- excl verzendkosten.
  • 1 meter ECOPOLITAN stof tot nadenken op Cotton popeline Eco. Breedte 140 cm, geschikt voor DIY blouse en rok – GOTS certificaat. Prijs voor 1 magazine en 1 meter stof is € 100,- excl verzendkosten.
  • 1 meter ECOPOLITAN stof tot nadenken op Cotton satin stretch Eco. Breedte 130 cm, geschikt voor DIY jurk, pak en pantalon – GOTS certificaat . Prijs voor 1 magazine en 1 meter stof is € 125,- excl. verzendkosten.
  • T’UNIQUE –  ECOPOLITAN JURK op maat gemaakt! Prijs is nader te bepalen.

Heb je belangstelling voor aankoop van ECOPOLITAN kunstwerk stuur een mail naar hallo@ecopolitan.nl Bij voldoende belangstelling worden de kunstwerken geprint om zo min mogelijk te verspillen.

Binnenste Buiten

Draag jij jouw kleren weleens binnenste buiten? Als jij naar het modelabel kijkt, weet jij wie jouw kleren heeft gemaakt? #whomademyclothes? Van welk materiaal is jouw favoriete jurk gemaakt? #whatisinmyclothes? Sinds 2013 na het instorten van de modefabriek Rana Plaza in Bangladesh voert Groenkapje acties om hierover van gedachten te wisselen. Een dialoog om andere mensen bewust te maken dat de mode industrie moet veranderen. Aanhaken bij de wereldwijde actie Fashion Revolution. Door de pandemie heeft Map Renes als alternatieve actie een E-magazine ECOPOLITAN gemaakt.

Het is een wrap met een mix van mens- en modeverhalen vanuit het Groenkapje netwerk. Verschillende generaties vertellen over duurzame mode. Samen actie voeren om meer impact te creëren. Deze editie Fashion Revolution week, 20 t/m 26 april 2020 heeft Groenkapje campagne gevoerd met stagiaires, Loes van der Haar, Ruby Zoer en Marit Ziegler, studenten Cibap Vakschool voor Vormgeving.

Het magazine bevat foto’s van Job Boersma, fotograaf.
Vormgeving door Richard Vermijs – IJgenweis Visuele vormgeving

Ecopolitan Jurk

Over Map Renes

Vanuit creativiteit bedenkt zij groene concepten. In 2009 heeft zij FRISGROEN, duurzaam mode-en leefstijlfeest georganiseerd in Hedon te Zwolle. Haar doel is om duurzaamheid op een frisse manier te communiceren. Als Groenkapje promoot zij duurzame mode. Als modemaker maak ik mode op maat van zalmleer passend bij de circulaire economie.

Binnenste van ECOPOLITAN is online te lezen!

Buiten in Academiehuis ( Grote Kerk) is JURK te zien van 26 juni t/m 5 juli 2020 in Zwolle. 

Are you an ECOPOLITAN?

Vorige BerichtVolgende Bericht

Gerelateerde Berichten

Ecopolitan Magazine No4

Ecopolitan Magazine No4 is online

Het vierde ECOPOLITAN sustainable fashion magazine is een...

COSH lanceert shoppingroute Rotterdam

Op 11 maart lanceert COSH!, het duurzame tech...
ecopolitan-magazine-No3

Nieuw magazine & website ECOPOLITAN

Zwolse Map Renes maakt voor de derde keer...