Follow Us On

Op vrijdag 24 april 2020 is een online lunchtalk voor Fashion Revolution Week. Al meerdere editie hebben Gooitske Zijlstra en Marieke Boonstra, de redactie Club Cele in samenwerking met Map Renes, alias Groenkapje een meet up georganiseerd. De hoofdgast voor de lunch talk is Janet Mensink, Sustainable Apparel Coalition. Tiental jaren werkte zij aan het verbeteren van de mode industrie. In de periode dat zij voor Solidaridad werkte, heeft zij boeren in India begeleid bij het verbouwen van biologisch katoen. Nu voert zij vele gesprekken met CEO’s van grote modemerken om de productie te veranderen.

In 2015 bij Fashion Revolution Salon was Janet Mensink voor de eerste keer gastspreker. Toen heeft zij verteld over het verhaal achter de Eerlijke Sweater, een initiatief van Solidaridad. En heeft zij Teun van de Keuken, onderzoeksjournalist begeleid bij de tv serie De Slag om de Klere wereld.

Daarna volgden verschillende momenten dat Janet Mensink en Map Renes samen werkten om duurzame mode onder de aandacht te brengen.

Deze lunchtalk was een mooie ontmoeting vanuit landelijk netwerk, die ook content hebben aangeleverd voor het eerste e-magazine ECOPOLITAN. Op deze manier toch mogelijk om elkaar te ontmoeten en van gedachten te wisselen in coronaperiode.

deco Club Cele
Vorige BerichtVolgende Bericht

Gerelateerde Berichten

Paul Kruize

10 jaar Paul Kruize Bespoke Jeans,
10 jaar, één man, één machine

Begin 2013 begon Paul Kruize de voorbereidingen voor zijn...

Modecollectie “Après nous, le déluge”

De modecollectie “Après nous, le déluge” van Annalie van...