Follow Us On

Collectie Plan(e)t Proof

Op 7 oktober is de nieuwe collectie Plan(e)t Proof van Judith van Vliet in samenwerking met Love&Linger. Ook bij deze collectie heeft Judith onderzoek gedaan naar een aspect uit de mode, dat volgens haar op een duurzamere manier kan. Nu heeft zij het verfproces onder de loep genomen. Het verven van kleding in de fast fashion is erg vervuilend, zowel voor mens als milieu.

Als alternatief is Judith gaan kijken wat er mogelijk is met natuurlijke verfstoffen. Zij heeft haar eigen verfstoffen gemaakt van planten, bloemen en keukenafval en hiermee haar (duurzame) stoffen geverfd en bedrukt.

Natuur & denim mix

Naast de geverfde stoffen maakt zij ook gebruik van oude jeans van UseDem ter contrast. Van deze stoffen mix heeft Judith een minicollectie van 6 outfits vervaardigd. Welke de mooie kleuren van natuur laten zien, en zeker geen suffe uitstraling hebben, maar high fashion zijn. In combinatie met de prachtige schoenen van Amber Ambrose Aurèle.

Modepresentatie bij DSFW

Tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week is een levende expositie van de nieuwe collectie Plan(e)t Proof. Tijd & Lokatie : Op vrijdag 7 oktober van 16.00 tot 18.00 uur – in de oude V&D aan de Kalverstraat te Amsterdam.

Gerelateerde Berichten

Linnen Jas die oplost

We kunnen vandaag al kleding produceren die gemaakt...
Lieke Oude Groen - Problem Solved

Textiel afval is ons probleem

“Textiel afval is ook jouw probleem”, dat is...
Ecopolitan Magazine

Cirkel cirkelt

Samen al cirkelend bewegen verspreidt over heel Nederland....