Follow Us On
Samen al cirkelend bewegen verspreidt over heel Nederland. Hoe mooi om te zien dat verschillende circulaire mode ondernemers vanuit ECOPOLITAN cirkel in actie komen tijdens de 8ste editie Week van de Circulaire Economie. Allen zijn inspirerende voorbeelden op hun eigen unieke wijze.

the swap shop

Veel gevraagd als gastspreker is Monique Drent van The Swap Shop. Inmiddels zijn er twee filialen in Rotterdam en Amsterdam. Het idee is om in meerdere steden vanuit franchise swap shops te starten. Hun slogan is ” Swappen is de FeelGood manier van shoppen “. Op dinsdag 7 februari was zij ook gastspreker bij event Talent for Transition bij BlueCity. Lees het item van de oprichters laura suijkerbuijk en Monique Drent.

pag 36 t/m 41

boro*atelier

Bij TV programma “Binnenste / Buiten” was er een item over stofverven met afval van bloemen en fruit. In de spotlight was Lotje Terra oprichtster van Boro Atelier in Amsterdam. Het verven van stoffen met natuurlijke pigmenten is minder schadelijk voor het milieu. Ook maakt zij de connectie tussen mode & mens. Lees het artikel  geschreven door Ineke van Zanten – GreenWish.

pag 78 t/m 81

overlap swap

Van 8 t/m 11 februari organiseert OverLap opnieuw een kledingruil in Hengelo. Afgelopen najaar had het textielplatform een programma samengesteld over duurzame mode. Met hierin een kledingruil in de Boekenbibliotheek in Enschede.

Bij de OverLap swap zijn de jurken ECOPOLITAN #2 en #3 te zien en te lezen Zelf staan Annemarie Huirne en Heidi Pollemans als mode-activisten in het derde magazine. Hiervoor hebben zij elkaar geïnterviewd. Interessant om te lezen hoe samenwerkingen zoals dit textielplatform ontstaan.  

pag 98 t/m 101

Extra rondje Circulair Fashion

In ECOPOLITAN #3 zijn meer mode artikelen te lezen over circulaire mode. Hoe mode anders produceren en consumeren met respect voor mens, dier en milieu.

Voor consumenten is het een aantrekkelijk modemagazine, die qua uiterlijk niet verschilt van andere reguliere magazines. De inhoud is extra mooi door de verscheidenheid aan mode & mens verhalen.

Voor politici, strategen, beleidsmedewerkers en retail is ECOPOLITAN #3 een toekomstvisie in de vorm van een magazine.

Gerelateerde Berichten

Your different kind of boss

Met de modecollectie “Your Different kind of boss” by...
Ecopolitan Magazine No4

Ecopolitan Magazine No4 is online

Het vierde ECOPOLITAN sustainable fashion magazine is een spinsel...