Follow Us On

Lancering van nieuw modelabel “Urban Medley” in corona tijd

Het was nooit op deze manier gepland, maar op de een of andere manier gebeurde het zo dat de lancering samenviel met Corona. Ja, ik lanceerde Urban Medley rond de tijd dat Corona haar positie in dit deel van Europa, vooral in Nederland, verstevigde. Het was een onvoorstelbare ervaring die mij zoveel heeft geleerd als ondernemer en als persoon. De ervaring heeft me meer dan ooit overtuigd hoe belangrijk het was om dit tot een succes te maken en mijn verhaal verder te brengen. Het was nog nooit zo cruciaal geweest om onze manier van leven en consumeren te veranderen – de wereld was veranderd!

Urban Medley was bedacht op basis van een simpele filosofie, om terug te geven aan het land waar ik van hield en een verschil te maken in de levens die minder gelukkig waren dan ik. Ik ben dit samengestelde platform begonnen om duurzame, handgemaakte modeaccessoires uit India te promoten en om producten aan de consument in Europa te brengen die zijn gemaakt door ambachtslieden die traditie in balans brengen met hedendaags design. Onze producten vertegenwoordigen eeuwenoude vormen van weven en bedrukken.

urban medley

Bij Urban Medley gaat het niet om massaproducties en machinale perfectie, het is allemaal namelijk met de hand gemaakt, dus is er ruimte voor kleine imperfecties en onvolkomenheden die zich vervolgens vertalen in het unieke van het eindproduct en daarom zullen geen twee een exacte kopie zijn.

Als merk bij Urban Medley willen we je laten kennismaken met de items die zijn geproduceerd door opkomende ontwerpers en ambachtslieden uit India, die meedogenloos werken om traditionele kunstvormen nieuw leven in te blazen met behulp van duurzame stoffen en productiemethoden. Door deze producten te promoten en op de markt te brengen, helpen we de gemarginaliseerde mensen te versterken en hen de kans te geven een fatsoenlijk inkomen te verdienen door te doen wat ze het beste doen – hun eeuwenoude kunst en kunstnijverheid te verbeteren.

Merk Urban Medley richt zich momenteel op accessoires gemaakt van twee materialen: Peace Silk en Organic Kala cotton.

Dus wat is vrede of ahimsa-zijde? Het is niet algemeen bekend dat er een wreedheidvrije manier is om zijde te maken. In plaats van de cocon in heet water te koken terwijl de zijderups nog leeft, zoals bij conventionele zijde, wachten we tot de zijderups door de cocon snijdt terwijl deze verandert in een mot en de cocon weggooit. Het garen wordt gesponnen uit de afgedankte cocon en vervolgens geweven tot zijden stof. Het spinnen en weven gebeurt met de hand en de zijdeopbrengst in deze methode is veel minder dan wanneer je de cocon kookt, maar als proces is het ethischer, dierproefvrij en duurzaam. Het behoudt de puurste kwaliteiten van zijde

Deze methode van zijdeweven begon rond 1990 in India.

Katoen, zoals we weten, is niet een van de meest duurzame, simpelweg vanwege de overmatige hoeveelheid water die nodig is voor de teelt ervan. KALA biologisch katoen is echter een katoen uit de oude wereld dat volledig wordt gevoed met regen en verder geen synthetische mest of pesticiden gebruikt. Dit is een veerkrachtige katoensoort die traditioneel voorkomt in de regio Kutch in Gujrat in West-India.

urban medley

Urban Medley richt zich vooralsnog op sjaals en capes. De zijden sjaals kunnen verschillende outfits aanvullen en zijn trifunctioneel; ze kunnen namelijk worden gebruikt als capes, wraps en sjaals. Dit zijn erfstukken en ondersteunen absoluut de filosofie van ‘beter kopen en minder kopen’. De katoenen stola’s van KALA zijn multi-seizoensgebonden en zeer trendy.

We werken met kleine ontwerpers die zelf een sterke voorstander zijn van duurzaamheid en bijna al onze producten zijn handgemaakt. De ontwerpers werken rechtstreeks samen met ambachtslieden, soms werken de ambachtslieden buitenshuis. De ambachtslieden werken in hun eigen tempo of in kleine ateliers en het is bijna als een uitgebreide familie waar elk doet waar ze het beste in zijn en als groep zijn ze gepassioneerd om hun kunst naar de wereldmarkt te brengen. Het is belangrijk op te merken dat we, terwijl we met ambachtslieden werken, ze de kans geven om economisch onafhankelijk te zijn en te doen waar ze het beste in zijn ‘.

urban medley

Onze zijde is met de hand gedrukt, we gebruiken felle kleuren, elementen uit de natuur of gewaagde geometrische lijnen. Het katoen is subtieler en neutraler. We proberen ons ontwerp te laten opvallen. Ook duurzame accessoires en kleding kunnen spannend zijn.

We zijn een fervent voorstander van de SDG’s en altijd bewust van de sociale impact van ons bedrijf. We zijn ons ervan bewust dat onze ambachtelijke gemeenschap eerlijk wordt betaald en dat er geen discriminatie op grond van geslacht is.

We zijn in staat om aan duurzame productie te voldoen, economische groei te ondersteunen en gendergelijkheid te helpen in samenwerking met ons briljante team van ontwerpers en ambachtslieden.

Wanneer u bij Urban Medley winkelt, promoot u ethische productie en krijgt u een erfstuk accessoire en iets heel exclusiefs.

Gerelateerde Berichten

Tulpenboom in bloei

Het is lente! in Twente

Het klinkt als een liedje in de oren,...

COSH lanceert shoppingroute Rotterdam

Op 11 maart lanceert COSH!, het duurzame tech...