Follow Us On

EerlijkWinkelen overgenomen door Local Birds

Local Birds, hét platform voor lokale en duurzame ondernemers, neemt EerlijkWinkelen over. EerlijkWinkelen heeft in ruim tien jaar tijd een indrukwekkend overzicht opgebouwd van meer dan 2.000 winkels, die producten verkopen die met respect voor mens en milieu zijn gemaakt. En dat in maar liefst 65 steden, van Alkmaar tot Maastricht en van Groningen tot Middelburg. Duurzaamheid is een belangrijke waarde van Local Birds en de eerlijke winkels vinden dan ook een mooi nieuw thuis bij Local Birds.

EerlijkWinkelen: Missie volbracht

Het is bijna onvoorstelbaar, maar tien jaar geleden was het een zoektocht naar een café dat Fairtrade of biologische koffie verkocht. In een grote stad kon je met moeite een eerlijke spijkerbroek vinden. Met haar pionierswerk en zoektocht heeft EerlijkWinkelen een belangrijke bijdrage geleverd aan het vergroten van de vraag naar en het aanbod van duurzame producten. Iedere stad kent nu een of meerdere duurzame winkels en zelfs grote ketens hebben een ruime keus aan eerlijke producten. Karen Kammeraat, oprichter en voorzitter van EerlijkWinkelen: ‘Ons doel was het duurzame aanbod te vergroten en het grote publiek te laten zien dat duurzame producten mooi, leuk, lekker en betaalbaar zijn.

We zijn trots dat we ons doel hebben bereikt en verheugd dat Local Birds met onze Eerlijke winkels nieuwe stappen wil zetten en ze meeneemt in hun eigentijdse missie.’

Local Birds: Lokaal is de toekomst

Lokale ondernemers en winkeliers maken de stad. Ze zorgen voor diversiteit en sociale cohesie in de buurt en geven de stad karakter en een eigen gezicht. In de coronaperiode is deze functie van lokale winkels en horeca extra duidelijk geworden. Local Birds geeft een podium aan deze bijzondere ondernemers en zorgt ervoor dat je makkelijk de leukste duurzame winkels en de gaafste lokale plekken kunt vinden, in jouw stad maar óók in andere steden.

Helene Vogelaar, oprichter en creatief directeur van Local Birds: ‘Wij zijn super trots dat Eerlijk Winkelen ons heeft uitgekozen om het stokje over te nemen. De overname van EerlijkWinkelen is een belangrijke stap voor ons! Met de overname hebben we in een klap een groot landelijk en waardevol bereik. We zullen met heel veel positieve energie de missie van EerlijkWinkelen voortzetten.’

EerlijkWinkelen uit de lucht per 1 januari 2022

In het overgangsjaar 2021 bestaan de beide platforms naast elkaar. Stad voor stad wordt in dit jaar overgeheveld van EerlijkWinkelen naar Local Birds. Dit proces is eind 2021 afgerond, waarna EerlijkWinkelen definitief ophoudt te bestaan.

Contactpersonen voor meer informatie

Karen Kammeraat
karen@eerlijkwinkelen.nl
0626096812

Helene Vogelaar
helene@localbirds.nl
0639846238

Gerelateerde Berichten

Fashion Clash Tilburg

FASHIONCLASH Tilburg

FASHIONCLASH Tilburg is de eerste editie van een eendaags...

Dutch Sustainable Fashion Week
Openingsevent in Arnhem

COSH! lanceert in samenwerking met Awearness Fashion dé aftrap...