Follow Us On

ECOPOLITAN goes hybride!

Het maken van het vijfde ECOPOLITAN magazine is vanuit mode activisme met een groene hart en vanuit een financiële waardering door de modepartners. Het eerste magazine was een alternatieve actie voor een Fashion Revolution Talk in april 2020. Daarna heeft Map Renes jaarlijks een ECOPOLITAN magazine samengesteld vanuit de verschillende thema’s. Inmiddels is een reeks ontstaan met een gezamenlijke inhoudsopgave van 100 duurzame mode ondernemers.

Ecopolitan goes hybride

Map Renes, initiatiefnemer van ECOPOLITAN magazine, is een kosmopoliet. Als wereldburger voelt zij zich betrokken bij het welzijn van mens, dier en planeet aarde. Dat is haar drive om vanuit haar hart te ondernemen. Vanuit deze energie heeft zij vier magazines samengesteld met als doel de lezers te informeren over hoe mode anders te consumeren en hoe mode anders te produceren.

Het idee is om nu hybride te ondernemen door een financiële waardering van de modepartners. Om een duurzame balans te creëren tussen hart & geld. Iedere modepartner krijgt een voorstel afgestemd bij de ondernemers positie. En is er de optie / uitnodiging aan de bevestigde modemerken om een startende mode ontwerper / modestudent te supporten.

Ben je een duurzame mode ondernemer spreekt de vorm van hybride ondernemen aan en/ of wil je een startende ontwerper supporten, stuur dan een mail .

Ode aan Mode & Trouw

Het thema van het vijfde magazine is ‘Ode aan Mode & Trouw’ als vervolg op het thema ‘SPIN & Spinnen’. Voor dit modethema wil Map Renes de modepioniers, die ruim tien jaar mode ontwerpen of zich inzetten voor duurzame mode, uitnodigen om hun persoonlijke verhaal op te schrijven. Wat was hun drive om duurzame mode te maken en hoe zijn zij trouw gebleven aan zichzelf? Door deze persoonlijke verhalen te bundelen ontstaan er weer een gezamenlijk verhaal. Bij nader inzien is het thema ‘Ode aan Mode & Trouw zijn’ ook een hybride vorm. 

Magazine en meer ..

Medio mei verschijnt het vijfde ECOPOLITAN magazine. Het is digitale magazine is gratis te lezen om zoveel mogelijk lezers te bereiken. Ook is er een kleine geprinte oplage voor op de lezerstafel en als collectors item. Voor tentoonstellingen, exposities en in bibliotheken zijn er ook ECOPOLITAN jurken. De stofprint is afgeleid van de content van het magazine. Door de QR code is de jurk ook te lezen als een ECOPOLITAN magazine. De jurken zijn tentoongesteld bij de events van de Dutch Sustainable Fashion Week in meerdere steden. Dit jaar is het plan om na het verschijnen van het vijfde magazine een salon te organiseren. Ook om te vieren dat het 15 jaar geleden is dat Map Renes haar eerste FRISGROEN modefeest organiseerde. Is er de intentie om samen met Awearness Fashion ook een 15 jarige duurzame mode initiatief een event te organiseren.

Frisgroen feest Hedon 2009

Waarom Magazine, Feest & Salons?

Gezamenlijk doel is om andere mensen te informeren en te inspireren om andere keuzes te maken bij mode en leefstijl. De productie van fast fashion is op verschillende manieren vervuilend, on-respectvol en niet meer van deze tijd. Hoe kunnen we mode anders produceren en mode anders consumeren met respect voor mens, dier en planeet aarde. Vanuit de Sustainable Developement Goals vanuit de Verenigde Naties is dit doel SDG12. 

Mode weer als vorm van zelfexpressie door mode te dragen die bij jou past en speciaal voor jou op maat is gemaakt door een lokale kleermaker. Van een circulaire modestof, die in Nederland is geweven, gebreid en geverfd. Geen sprookje zoals de kleren van de Keizer maar een verhaal / visie dat nu te lezen is in ECOPOLITAN sustainable fashion magazine.

Meer weten stuur ons een mail

Credits: Cover fashion by Stephanique | Fashion Art Collage SPIN by Studio Saskia Kemperman.

Gerelateerde Berichten

Fashion Clash Tilburg

FASHIONCLASH Tilburg

FASHIONCLASH Tilburg is de eerste editie van een eendaags...
FFG-Museum05-What-goes-around-comes-around---Patchwork-Family-2---credits-Elzo-Bonam

What goes around comes around

De laatste tentoonstelling ‘What goes around comes around‘ bij...