Follow Us On

Nieuw magazine & website ECOPOLITAN

Zwolse Map Renes maakt voor de derde keer een ECOPOLITAN magazine voor de wereldwijde actie Fashion Revolution Week. Het is een gratis te lezen e-magazine met een mix aan Mode & Mens verhalen. Haar doel is om de lezers te informeren over hoe mode anders te consumeren. Door de diverse verhalen te bundelen, ontstaat een informatief verhaal over de toekomstige modetrends. De productie van Fast Fashion is een vervuilende industrie. Hierbij is weinig respect voor de modemakers in de lage lonen landen en voor het klimaat. In 2020 tijdens de pandemie heeft Map Renes een eerste magazine gemaakt als alternatief voor het organiseren van een dialoog en kledingruil.

Omstreeks 15 april verschijnt het nieuwe magazine ECOPOLITAN #3

Nieuwe website ECOPOLITAN

Naast het nieuwe magazine is er ook een nieuwe website ECOPOLITAN. Vele mensen kennen Map Renes als Groenkapje en van de Frisgroen feesten. Bij een 12,5 jaar jubileum past ook een Re-branding. Vandaar dat de twee websites zijn samengevoegd. In 2009 was het doel om andere Zwollenaren te enthousiasmeren om eco-bewuste keuzes te maken. Nu voelt Map Renes zich meer een kosmopoliet, die zich bekommert om een betere wereld vanuit de 17 Sustainable Development Goals van de VN. Het idee is om vanuit de inhoud van het magazine ook ECOPOLITAN Salons te organiseren. 

Map Renes Ecopolitan-magazine.jpg

Fashion Revolution

Van 18 t/m 24 april 2022 is het Fashion Revolution Week. Wereldwijd zijn events, swap, workshops om aandacht te generen om de mode industrie te verbeteren. Aanleiding was het fabrieksongeval Ranaplaza in Bangladesh waarbij 1138 mensen zijn overleden in 2013. Sindsdien is er wereldwijd een community ontstaan van mode activisten.  Als consument kun je in actie komen door vragen te stellen #Whomademyclothes? en #Whatisinmyclothes? 

In 2014 organiseerde Map Renes een Fashion Revolution Salon in het Stedelijk Museum in Zwolle in samenwerking met Urgenda en Solidaridad. De afgelopen jaren heeft zij verschillende acties georganiseerd passend bij de verschillende doelgroepen. De meest recente waren de meet-ups in samenwerking met de redactie van Club Cele.

Gerelateerde Berichten

Ecopolitan Magazine No4

Ecopolitan Magazine No4 is online

Het vierde ECOPOLITAN sustainable fashion magazine is een...

ECOPOLITAN #2

Opnieuw maakt Map Renes een modemagazine Ecopolitan #2...

Ecopolitan JURK voor PROTO

ECOPOLITAN magazine transformeert naar ECOPOLITAN jurk. Mode als...