Follow Us On

Fashion Rebels actie sdg’s

Fashion Rebels haken aan bij de SDG action Day. Op vrijdag 25 september doen zij een guerrilla marketing actie op hun school. Zij dragen kleding met enkele beeld iconen van de 17 substainable developement goals. Als hun klasgenoten hierop reageren, kunnen zij vertellen over de 17 duurzame doelen. Het is de eerste actie van de Fashion Rebels, Zwolse Tieners die rebelleren in mode en kiezen voor een betere wereld.

SDG’s voor ouders

Om de ouders en andere belangstellenden te informeren over de SDG’s is een paralel programma naast het modeproject van de Fashion Rebels op zaterdag 26 september. In het programma zijn verschillende gastsprekers.

  • Jessica Teeuw, student Honors College – Hogeschool Windesheim vertelt over hoe duurzame modelabels scoren op het gebied van de sdg’s. Ook vertelt zij over haar stage bij duurzame mode-en schoenlabels.
  • Meike de Vries, 11 jaar en fashion rebel. Samen met haar aardrijkskunde leraar van het Meander College gaat zij vertellen over “ongelijkheid” , SDG nummer 10.
  • Workshop Boro door Renée van Cootwijk – Textielchirurgijn. Zij vertelt over deze Japanse hersteltraditie en laat belangstellende ervaren hoe het is om BORO met de hand te maken.

sdg’s in de mode

Verschillende doelen bij modeproductie zoals *1 geen armoede *3 gezondheid, *4 educatie, *5 gender gelijkheid, *6 schoon water, *8 eerlijke handel, *10 ongelijkheid , *12 duurzame productie en comsumptie, *13 klimaat, *15 leven op het land

Aanmelden

In verband met de coronaregels is er beperkte plek. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor het parallelprogramma door een mail te sturen naar hallo@ecopolitan.nl Daarna ontvangen belangstellenden een bevestiging. Het team vertrouwt op ieders verantwoordelijkheid mbt gezondheid.

Tijdstip is van 10.30 uur tot 13.00 uur.
Toegang is gratis.
Lokatie is Focus, Zerboltstraat 63 te Zwolle.

Gerelateerde Berichten

COSH lanceert shoppingroute Rotterdam

Op 11 maart lanceert COSH!, het duurzame tech...
Eerlijk winkelen Ecopolitan

EerlijkWinkelen overgenomen door Local Birds

Local Birds, hét platform voor lokale en duurzame...