Follow Us On

SUPERNOVA SPORTSWEAR

Streetart based sportkleding van gerecyclede materialen – made in Europe

Sinds 3 jaar zijn Elise Althoff en Marieke Romano, beachvolleybal- en zakenpartners bezig met het opzetten van ons duurzame sportmerk SUPERNOVA Sportswear. Sinds vorige week is er een crowdfunding gestart. Er is gekozen om een voorverkoopcampagne te doen om onze eerste collectie mee te financieren en vanuit daar ons bedrijf verder op te bouwen. 

Beide ondernemers hebben een hart voor duurzaamheid. Naast onze banen werken zij in het duurzame/sociale/maatschappelijke domein. Het idee voor een eigen sportmerk is begonnen omdat zij dit simpelweg niet vonden op de markt. Volgens hen gebruiken grote sportmerken wel gerecyclede materialen, maar zijn de arbeidsomstandigheden twijfelachtig. Kleinere duurzame sportmerken bieden kleding, die vaak een meer basic uitstraling heeft (effen kleur, bescheiden snit) en niet geschikt is voor wat intensiever gebruik als springen, rennen, squatten, etc.

Zij hebben de samenwerking opgezocht met straatkunstenaar en illustrator Eelco van den Berg, om ontwerpen te maken die opvallen, boven de mode staan en dus lang meegaan en met trots gedragen worden. Inmiddels zijn er partners gevonden in Europa die vooroplopen in gerecyclede materialen (Italië). Het printen van de stof in in Nederland en de productie is in Portugal onder verantwoorde omstandigheden en het printen van de stof is in Nederland.

Persbericht

Op donderdag 13 april is de crowdfunding campagne voor het nieuwe duurzame sportkledingmerk SUPERNOVA Sportswear gestart. Het betreft een voorverkoopcampagne, voor tops en leggings voor dames en unisex sweaters, gemaakt in Europa van gerecyclede materialen. De ontwerpen voor de kleding zijn gemaakt door streetartist Eelco van den Berg, wat de producten een stoere, kleurrijke en unieke uitstraling geeft.

Oprichters Elise Althoff en Marieke Romano: “Wij zijn fanatieke beachvolleyballers, en dragen daarbij graag duurzame kleding. Duurzaam in de zin van materialen die lang meegaan, gerecycled en goed te recyclen zijn en gemaakt onder goede werkomstandigheden. Toen we 3 jaar geleden op zoek gingen naar nieuwe sportkleding vonden we in de markt niet waar wij naar zochten, dus besloten we om het zelf te gaan maken. Dat was niet altijd gemakkelijk, maar we zijn trots op wat we tot nu toe met behulp van de juiste partners hebben bereikt. Onze collectie is modulair opgebouwd, de materialen zijn intensief getest en de kleding heeft een unieke uitstraling, waarmee we weg blijven van fast-fashion.”  

Over de campagne

Om de eerste collectie te kunnen lanceren, wil SUPERNOVA Sportswear een bedrag van 40.000 euro ophalen via crowdfunding platform Kickstarter. Hiermee worden in elk geval de kosten voor het produceren van de eerste kledingstukken gedekt. Op dit moment staat de teller op 22%. Met nog 24 dagen te gaan is er dus nog zo’n 31.000 euro nodig voor een succesvolle campagne. Wanneer er meer wordt opgehaald wordt dit geïnvesteerd in verdere research en development op het gebied van circulariteit, nieuwe materialen én uitbreiding van de collectie.

foto SuperNova

Gerelateerde Berichten

Your different kind of boss

Met de modecollectie “Your Different kind of boss” by...
Ecopolitan Magazine No4

Ecopolitan Magazine No4 is online

Het vierde ECOPOLITAN sustainable fashion magazine is een spinsel...