Follow Us On

over ecopolitan

Is een kosmopoliet en een levensgenieter! De wens is om het leven mooi en levendig te houden op onze planeet aarde. Door andere wereldburgers te inspireren en uit te dagen om te flaneren in mode met een toekomst.

Voor een betere toekomst mode anders consumeren. Het lef hebben om een langdurige relatie aan te gaan met mode. Mode is als een tweede huid. Ons hullen in kleren als een vorm van zelfwaardering en zelfexpressie. Een capsule modecollectie in je eigen kledingkast. Voor een andere look dit stylen met kleding geleend in een kledingbibliotheek. Samen langer genieten van mode door te ruilen en te repareren. 

Mode anders produceren met meer respect voor de modemaker en het milieu. Modemerken blijven verantwoordelijk voor de kleding die zij produceren. De textielafvalberg tegen gaan door minder te produceren. Kiezen voor mode gemaakt ‘by order’ van goede kwaliteit stoffen en met een tijdloze vormgeving. Of mode zelf maken DIY. 

Samen leven en ondernemen vanuit andere vormen van economie zoals de betekenis -of circulaire economie.

Samen zijn wij ECOPOLITAN op missie op de planeet aarde!

ECOPOLITAN magazine is een gesamtkunstwerk, een idee van Map Renes. Hiervoor verzamelt zij mode & mens verhalen voor een gezamenlijk verhaal.  Het maken van een magazine is een actie voor “Fashion Revolution”. Naast het sociale aspect transformeert het magazine steeds meer naar een circulair fashion magazine. Het digitale en fysieke magazine verschijnt jaarlijks medio april.

ECOPOLITAN salon is een plek voor een dialoog. Een ontmoeting om elkaar te informeren en te inspireren. De inhoud van het magazine kan inspiratie zijn om een meetup te organiseren. 

ECOPOLITAN is de follow up van FRISGROEN en Groenkapje. Sinds 2009 bedenkt Map Renes groene initiatieven om andere mensen te enthousiasmeren voor een ecobewuste leefstijl. FRISGROEN feest als een communicatiemiddel! Groenkapje als gastvrouw of als catwalkmodel bij duurzame modeshows. 

Na 12,5 jaar is Groenkapje uit haar Zwolse jurk gegroeid. Op dit moment voelt zij zich een kosmopoliet. Een geschikt moment voor een re-branding naar ECOPOLITAN.

Redacteur

Map Renes

Loves People & Fashion!

Vaak staan mensen & mode in de spotlights bij haar ideeën. Vanuit creativiteit en een visionaire blik wil zij andere mensen inspireren om andere keuzes te maken voor een betere wereld. 

Vanuit haar bedrijf MAPSZ – Mode Advies Promotie Shows, heeft zij ruim 25 jaar haarmodeshows vormgegeven voor internationale haarverzorgingsmerken. Daarnaast bedacht zij haar eigen modeprojecten.

Zoals een bijzonder project OOGverblindendMOOI in 2007. Slechtziende jongeren en goedziende maatjes hebben samen een modeshow gepresenteerd voor goedziend publiek. Het idee ontstond door omdenken. Het besef te leven in een visueel ingestelde wereld. Hoe is dat als je een visuele beperking hebt? In samenwerking met Bartiméus. Mode als kapstok voor empowerment bij de jongeren. 

Eind 2008 plopte het idee op om één duurzaam mode-en leefstijlfeest te organiseren in haar woonplaats Zwolle. Een FRISGROEN feest om duurzaamheid op een frisse wijze te communiceren. Daarna heeft zij verschillende events, feesten, café en salons georganiseerd met support van een Groenkapje vrijwilligersteam.

Als gastredacteur van Pulp de Luxe Magazine heeft zij eerder een magazine samengesteld voor Fashion Revolution in 2016. Vier jaar later, in 2020 heeft zij een eigen magazine ‘Ecopolitan’ gemaakt voor Fashion Revolution. Nu als alternatief van een Talk & Swap door de pandemie. Dit is mogelijk doordat haar man Richard Vermijs, grafische vormgever is.

Om zoveel mogelijk mensen te inspireren is ECOPOLITAN een e-magazine ( met een kleine geprinte oplage).